Arkut ja uurnat

Arkun ja uurnan valinta on usein ensimmäisiä asioita hautajaisia järjestettäessä. Etenkin arkku on hautajaisten fyysisenä keskipisteenä ja sen valintaan kannattaa käyttää aikaa ja ajatusta. Palvelemme Mikkelin, Ristiinan, Mäntyharjun sekä Puumalan hautaustoimistoissa ja autamme mielellämme kaikissa eteen tulevissa kysymyksissä.

Arkun ja uurnan valinta

Olemme valikoineet parhaat ja laadukkaimmat kotimaiset valmistajat, jotka vastaavat laatuvaatimuksiamme niin materiaaleiltaan kuin lopulliselta toteutukseltaan. Kaikki käyttämämme SHT-Tukku Oy:n arkut ja uurnat on kehitetty vuosien varrella yhä vähemmän luontoa kuormittaviksi. Valtaosa kaikista käyttämistämme tuotteista on valmistettu suomalaisesta puumateriaalista kotimaisin voimin. Kaikki ulkoverhoilussa käytetyt materiaalit ovat luonnonkuituja ja sisäverhoilussa käytetyt kankaat ovat kaikki maatuvia. Kosteussulkuna käytetyt muovit ovat maatuvia biokalvoja ja pintakäsittelyaineet luontoystävällisiä.

SHT-Tukku Oy varmistaa, että mänty- ja koivupuumateriaaleista valmistetuissa arkuissa ja uurnissa käytetty puuperäinen raaka-aine on peräisin sertifioiduista metsistä, jonka johdosta yrityksellä on sertifioitu PEFC-merkin käyttöoikeus. PEFC on maailman suurin metsäsertifiointijärjestelmä, joka takaa että metsiä hoidetaan kestävästi.

Hauta-arkut

Kaikissa hautajaisissa tarvitaan vainajalle arkku, riippumatta siitä onko kyseessä arkkuhautaus tai tuhkaus. Arkku on hautajaisten kiinnekohta ja vainajan viimeinen juhlapuku. Arkku kannattaa valita heijastamaan vainajan mieltymyksiä tai persoonaa ja kunnioittaa näin hänen lähtöään viimeiselle matkalle.

Valikoimastamme löytyy kauniita arkkuvaihtohetoja niin jalopuisena kuin kangasverhoiltuna. Useisiin arkkumalleihin on myös yhteensopiva uurna. Arkut alk. 300€.

Liikkeessämme on nähtävillä 30 eri mallia arkuista. Näiden lisäksi myös kaikki SHT-tukun sivuilla olevat arkut ovat tilattavissa.

Kunta arkku

Yksinkertainen ja edullinen puuvillakankaalla verhoiltu kunta-arkku.

Hinta alkaen 595 €

Sarastus arkku

Sarastus-arkku on suomalaisen arkkuperinteen taidonnäyte: kannen kaunis sädelaskostus kuvaa auringon laskua. Puhtaan valkea, rauhallinen kokonaisuus, joka on verhoiltu taidokkaasti puuvillakankaalla.

Hinta alkaen 986 €

Välke arkku

Valkean Välke-arkun solmulaskos sitoo elämän säteet huolella yhteen, lähdön hetkeen. Kannen taidokkaasti verhoiltu säde laskeutuu sileän alaosan ylle. Yksinkertainen ja kaunis Välke-arkku on verhoiltu puuvillakankaalla.

Hinta alkaen 1050 €

Elämän polku arkku

Elämän polku-arkku on suunniteltu varta vasten ainoastaan Memoria-perhehautaustoimistoille. Kauniilla pellavalla verhoillun arkun kannen molemmilla puolilla on herkkä brodeeraus elämän polusta, jota kasvit reunustavat ja auringonpaiste valaisee.

Hinta alkaen 1135 €

Männikkö arkku

Suomalainen männikkö kurottaa suorana ja komeana kohti korkeuksia. Linjakas, tasaleveä Männikkö-arkku on valmistettu perinteisellä puutyötaidolla valikoidusta, vähäoksaisesta hongasta. Tumma sävy ja lakkaus korostavat puun kauneutta.

Hinta alkaen 1150 €

Aarni arkku

Aarni on suunniteltu rakkaudesta luontoon. Suomalaisen hongan kaunis pinta on käsitelty luonnonvahalla tyylikkään patinoituneen sävyiseksi ja sisustus on pellavaa.

Hinta alkaen 1355 €

Kuulas arkku

Kuulas-arkku pelkistää suomalaisen puusepäntyön kauneimmilleen. Arkku on huolella valmistettu suomalaisesta hongasta ja sen sileäksi huoliteltu pinta on viiimeistelty juhlavan vaaleaksi.

Hinta alkaen 1500 €

Kalla arkku

Kalla-arkun on suunnitellut pitkän linjan suomalainen muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen. Hänen innoituksenaan on toiminut kallan sulava ja linjakas muoto. Jokainen Kalla-arkkuun käytetty puu on yksilö, ja sen vuosirenkaat sekä huolella työstetty urapinta kuvastavat ainutlaatuisen elämän tarinaa.

Hinta alkaen 1838 €

Venho arkku

Ratia Brand Co:n suunnittelema Venho-arkku kuvastaa luonnon karun kaunista voimaa: myrskyävän meren sitkeyttä mutta samalla viimeisen matkan lopullisuutta ja tyyneyttä. Kansi on viimeistelty rouhealla hamppuköydellä.

Hinta alkaen 2420 €

Jalo arkku

Jalon tasaleveä muoto ja jyhkeä harjalauta korostavat tammen luomaa jykevää, arvokasta tunnelmaa. Taidokkaasti toteutetut pintakeilaukset kertovat suomalaisesta puutyötaidosta ja viimeistelyn huolellisuudesta.

Hinta alkaen 2670 €

Uurnat

Tuhkaushautajaisissa tarvitaan arkun lisäksi vainajan tuhkille myös uurna. Valikoimastamme löytyy yhteensopivia arkku – uurna pareja. Voit valita mieleisen uurnan alla olevista tyyleistä tai paikan päällä liikkeessämme, jossa autamme sinua valinnan tekemisessä. Puu-uurnat alk. 60€.

Liikkeessämme on nähtävillä 30 eri mallia uurnista. Näiden lisäksi myös kaikki SHT-tukun sivuilla olevat uurnat ovat tilattavissa.

Kaisla-uurna

Kaisla on kasviperäisestä, maatuvasta materiaalista valmistettu uurna. Ei haitallisia lisäaineita eikä kemikaaleja. Vaivaton avata ja sulkea – soveltuu siten myös tuhkan sirotteluun.

Hinta 170 €

Männikkö-uurna

Kotimainen käsityönä valmistettu uurna on suomalaista honkaa. Keskiruskea sävy nostaa puun pinnan ja hillityt koristelut kauniisti esiin.

Hinta 180 €

Lumme-uurna

Kotimainen käsityönä valmistettu uurna on suomalaista honkaa. Hienostunut valkoinen, hieman läpikuultava puupinta tuo uurnan selkeät muodot kauniisti esiin.

Hinta 190 €

Välke-uurna

Puuvillainen, puhtaanvalkea Välke-uurna, jonka kolme valonsädettä kurottavat kohti ikuisuutta. Kotimainen käsityönä valmistetulla uurna.

Hinta 200 €

Lintu-uurna

Kotimainen käsityönä valmistettu uurna on suomalaista viilutettua koivua. Uurnan viimeistelee taivaalle vapautuva lintu.

Hinta 250 €

Aarni-uurna

Kotimainen käsityönä valmistettu uurna suomalaista honkaa. Kappa-uurnan muotoilu kunnioittaa luontoa ja käsityöperinteitä.

Hinta 270 €

Majakka-uurna

Kotimainen käsityönä valmistettu uurna on suomalaista honkaa. Majakka-uurnan muotoilu ja materiaalit kuljettavat ajatukset kauas merelle ja vapauteen.

Hinta 320 €

Vilja-uurna

Kypsän viljan huojuminen tuulessa, kauniit elokuun sävyt. Vaalealla pellavalla verhoiltu, alaspäin kapeneva uurna valmistetaan kotimaassa.

Hinta 330 €

Kalla-uurna

Kalla-uurnan herkät viivat ovat lähtöisin Ritva-Liisa Pohjalaisen suunnittelupöydältä. Inspiraation tähän työhön on antanut kallan minimalistinen muoto. Tuoteperheeseen kuuluu myös Kalla-arkku.

Hinta 360 €

Syli-uurna

Kauniin ja ajattoman, koivuvanerista valmistetun Syli-uurnan on suunnitellut Laura Väre, joka vuonna 2019 valittiin Vuoden nuoreksi muotoilijaksi. Uurnan pyöreällä muodolla hän halusi luoda rauhoittavaa ja turvallista tunnetta.

Koivuvanerista syntyy uurnan pintaan hieno kuvio, joka tuo mieleen puunrungon ja vuosirenkaat. Koivu materiaalina sopii hyvin uurnaan, sillä vanhojen uskomusten mukaan koivu on annettu ihmisten suojaksi.

Hinta 370 €

Aloita hautajaisten suunnittelu Memoria-sovelluksellamme

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Ota yhteyttä niin kuin sinulle sopii

Ota yhteyttä, jätä yhteydenottopyyntö tai aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa. Me autamme sinua hautausjärjestelyjen jokaisessa vaiheessa.

Puhelin (015) 162 222 (24 h/vrk)
mielonen@hautaustoimistomielonen.fi

Sinua palvelevat

Juho Martikainen

Tomi Marjo

Manu Pasanen

Juuso Martikainen

Suunnittele hautajaiset