Kukat, koristelu ja muistaminen

Hautajaisissa on perinteistä käyttää koristelussa kukkia ja kynttilöitä. Kukat luovat hautajaisiin ja muistotilaisuuteen arvokkaan, herkän tunnelman. Koristelun väreillä voidaan ilmaista vainajan mieltymyksiä ja personoida tapahtumaa hänen näköisekseen. Perinteisten kukkalaitteiden lisäksi kukista voidaan sitoa persoonallisempia asetelmia: surusidonnan lähtökohtana voi olla esimerkiksi vainajan harrastus, elämäntyö tai luonteenpiirre. Koristelussa voi myös olla esillä vainajalle tärkeitä esineitä tai hänestä koottuja valokuvaesityksiä joko fyysisessä albumissa tai sähköisessä muodossa. 

Surukukat

Toimitamme kukkalaitteet siunaustilaisuuteen Mikkelissä kukkakauppa Neiti Neilikan kautta. Saat meiltä hautavihot, hautaseppeleet, hautakimput ja arkkulaitteet. Asiantuntija auttaa suunnittelemaan kukkalaitteet, jotka sopivat tilaisuuteen ja vainajan persoonaan.

Kukkavihkojen ja arkkulaitteiden sidonnassa käytetään Kuomiokoski Oy:n valmistamia ekologisia puukahvoja. Tutustu sivun alareunassa oleviin hautavihkoihin ja arkkulaitteisiin ja kysy lisää.

Neiti Neilikka toteuttaa ammattitaidolla muun muassa seuraavanlaiset kukat:

  • Arkkukoriste on siunaustilaisuudessa arkun päälle asetettava kukkakoriste. Sidotaan arkun muotoon ja väriin sointuvaksi. Voi olla yksinkertainen, kapea tai laskeutuva, jopa arkunmittainen.
  • Uurnakoriste voi olla joko uurnan ympärille tehty seppele tai päälle asetettava kukkakoriste.
  • Suruvihko (surulaite, hautalaite) sidotaan hautakahvaan ja on näyttävä. Lasketaan arkun vierelle.
  • Surukimppu sidotaan kukkien omiin varsiin ja se on usein pienempi kuin suruvihko. Lasketaan arkun vierelle.
  • Muistosanat, suruvärssy, viimeinen tervehdys liitetään suruvihkoon ja -kimppuun. Suruvihkoon voidaan liittää myös surunauha, johon muistosanat tekstataan.
  • Yhden kukan muistaminen: somistamme yhden ruusun, neilikan tai liljan kauniisti laskettavaksi arkulle vainajan muistoksi.
  • Osanottokimppu on kaunis tapa tuoda lohtua omaisille. Kimppu voi olla valkoinen, sinivalkoinen, tummanpunainen tai harmoninen sesongin kukista sidottu.

Koristelu

Koristelua voidaan tuoda niin siunaus- kuin muistotilaisuuteen. Muistotilaisuudessa on usein muistopöydällä esillä vainajan kuva ja saapuneita adresseja, jotka voidaan lukea sopivassa hetkessä. Pöytä koristellaan usein kynttilöin ja kukka-asetelmin. Asetelmiin voidaan valita lempi kukkia tai värejä vainajan tai omaisten mieltymysten mukaan. Kynttilät tuovat tilaisuuteen arvokkuutta, tunnelmaa sekä symboliikkaa ja ovat siksi yksi koristelun kulmakivistä.

Adressit, lehti-ilmoitukset ja muistokirjoitukset

Adressi on tapana lähettää vainajan omaisille, mikäli ei itse pääse osallistumaan hautajaisiin. Adressin voi osoittaa kaikille omaisille tai itselle tutulle tai läheiselle omaiselle. Adressit tuodaan esille hautajaisiin ja ne yleensä luetaan ääneen sovitun henkilön toimesta muistotilaisuuden aikana. Adresseihin valitaan yleensä joko valmis muistoruno tai aforismi tai sellaisen voi kirjoittaa itse.

Vainajasta voidaan julkaista muistokirjoitus lehdessä tai lehden verkkojulkaisussa. Lehti-ilmoitus voi olla lyhyt, jossa kerrotaan mahdollisesti vainajan menehtymisen syy, syntymä- ja kuolinpäivä sekä omaisten nimet. Joskus voidaan haluta julkaista pidempi muistokirjoitus, jossa muistellaan edesmenneen läheisen elämää ja persoonaa. Ilmoitus voidaan julkaista joko ennen hautajaisia tai niiden jälkeen. Jos hautajaisista halutaan avoimet, voi ennen hautajaisia julkaistavassa ilmoituksessa kertoa tilaisuuden ajankohdan ja paikan sekä kehotuksen vainajan ystäviä sekä tovereita halutessaan osallistumaan siihen.

Surukukat

Kukkavihko 3

Hinta 250 €

Kukkavihko 4

Hinta 200 €

Kukkavihko 5

Hinta 150 €

Kukkavihko 6

Hinta 230 €

Arkkulaitteet

Arkkulaite 1

Hinta 250 €

Arkkulaite 2

Hinta 250 €

Arkkulaite 3

Hinta 260 €

Arkkulaite 4

Hinta 230 €

Arkkulaite 5

Hinta 180 €

Arkkulaite 6

Hinta 500 €

Arkkulaite 7

Hinta 400 €

Sydänseppele 1

Hinta 650 €

Sydänseppele 2

Hinta 700 €

Aloita hautajaisten suunnittelu Memoria-sovelluksellamme

1.

Aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa, kun sinulle sopii.

2.

Saat heti alustavan hinta-arvion ja suunnitelman hautajaisjärjestelyistä. Tämä ei sido tilaamaan meiltä palvelua.

3.

Paikallinen Memoria-perheyritys ottaa sinuun pian yhteyttä ja käy suunnitelman läpi kanssasi.

4.

Saat täsmennetyn tarjouksen toivomastasi kokonaisuudesta.

5.

Hyväksyttyäsi tarjouksen huolehdimme hautajaisjärjestelyistä kuten sinä haluat.

Ota yhteyttä niin kuin sinulle sopii

Ota yhteyttä, jätä yhteydenottopyyntö tai aloita hautajaisten suunnittelu sovelluksessa. Me autamme sinua hautausjärjestelyjen jokaisessa vaiheessa.

Puhelin (015) 162 222 (24 h/vrk)
mielonen@hautaustoimistomielonen.fi

Sinua palvelevat

Juho Martikainen

Tomi Marjo

Manu Pasanen

Juuso Martikainen

Suunnittele hautajaiset